joi, 15 iunie 2017

VIne bacu

Rezolvarea subiectului al II-lea fisa B. Examenul de bacalaureat national 2017 "Evaluarea cometentelor digitale"

1. Enumerati doua caracteristici tehnice ale unei placi video si precizati modul in care fiecare dintre acestea influenteza performantele dispozitivului.

2. Enumerati trei dispozitive de tipuri diferite care pot fi conectate la o retea locala si precizati prin ce se identifica acestea, in mod unic, in retea.

3. Precizati doua modalitati de transmitere a virusilor informatici, precum si doua masuri de protectie impotriva acestora.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

1. Doua caracteristici tehnice ale unei placi video sunt: memoria ram si procesorul grafic al acestuia. Memoria ram este folosita mai mult pentru lucrari in 3D modeling si pana la jocuri jocuri. Mai ales in jocuri unde placa video este folosita in permanenta.
Procesarea grafica este timpul de redare a imaginii, adica cat de rapid este afisata imaginea sau pentru lucrurile care le-am precizat mai devreme: Photoshop, 3D modeling, engine-uri etc.

2.  Cele 3 dispozitive care se pot conecta la o retea locala sunt: sistemul de alarma a casei, telefonul sau chiar si radio-ul. Alarma casei se poate conecta la reteaua locala, cum ar fii telefonul pentru ajutor. De exemplul daca se face o spargere si nimeni nu este acasa acesta sa sune singur la autoritati si sa lase un mesaj automat cu adresa. Telefonul se poate conecta la internetul din casa (Wi-Fi). Radioul se mai poate conecta prin bluetooth la un dispozitiv care si acela dispune de bluetooth si de exemplu se poate pune muzica la casetofon (radio).

3. Modalitatile prin care putem primii virusi sunt: prin internet si prin conectarea telefonului la calculator. Pentru a ne proteja de acestea de preferinta ar fi sa avem un antivirus si sa avem grija tot timpul pe ce site-uri intram, pentru ca de obicei acesti virusi sunt luati printr-un singur click cum ar fii reclame, anunturi etc.

7 comentarii: